Agenda

Presentatie Domotica
Zaterdag, 12 Juni 2021, 14:00 - 15:30
door Erik Krom

Domotica betekent huisautomatisering, oftewel het inzetten van techniek met als doel de (leef)omstandigheden thuis te verbeteren. 

Veel mensen beschikken al over een of andere vorm van domotica, denk bijvoorbeeld maar aan een slimme thermostaat, videodeurbel of lamp. Er zijn nog veel meer producten verkrijgbaar om het leven te vergemakkelijken en aangenamer te maken en de komende jaren zullen dat er alleen nog maar meer worden.

Aan bod komt onder andere welke niveaus we bij domotica kunnen onderscheiden en wat je hiervoor moeten weten en kunnen. De presentatie is interessant voor degene die net begint met domotica, maar ook gevorderden komen hier aan hun trekken.

We besteden aandacht aan de standaarden/protocollen die er zijn, wat er allemaal te koop is, waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van domotica-producten en welk systeem je kunt gebruiken om je onderdelen te koppelen en te automatiseren. Ook de privacy-instellingen voor domotica-producten komen ruimschoots aan bod.

Onze gastspreker, Gjalt Zwaagstra, maakt voor het geven van de presentatie gebruik van het programma Microsoft Skype. Bent u nog niet bekend met Microsoft Skype, https://www.youtube.com/watch?v=eK3QsCnNHlY en https://www.youtube.com/watch?v=NqoqkInV-iE geeft uitleg over de werking van Skype.

U kunt een kwartier voor aanvang (13.45u) de presentatie via de link (URL) https://join.skype.com/deiIYqnqbmYC bijwonen.

TIP: Wij adviseren u tijdens de presentatie de webcam uit te schakelen en uw microfoon te dempen.